O Mreži 21

Mreža okuplja 21 medij sa teritorije Vojvodine koji učestvuju u direktnoj produkciji ili objavljuju sadržaje projekta.

Čine je međusobno dobro koordinisani i povezani mediji koji pokrivaju celu Pokrajinu, kako tradicionalni tako i novi (radio stanice, televizije, nezavisni portali i štampani mediji). Novinari Mreže 21 iz cele Vojvodine istražuju, analiziraju, arhiviraju i distribuiraju informacije u vezi sa temama koje pokriva projekat, a to su neke od ključnih oblasti za našu zemlju u procesu ulaska u Evropsku uniju.

Teme se dotiču nezavisnosti, transparentnosti i učinkovitosti sudskog sistema, potom zaštiti ljudskih i osnovnih prava, kao i transparentnosti javnog budžeta i potrošnje, te odgovornosti javnih službenika. Serijal TV i radijskih emisija, te istraživačkih tekstova na moderan, efikasan, razumljiv i pristupačan način prilazi publici koja je danas sve više orijentisana na multimedijalne sadržaje, a kroz mrežu te sadržaje čini dostupnim široj javnosti.

O Radiju 021

Radio 021 je od osnivanja 1997. pa do danas uvek u vrhu slušanosti ili je najslušanija stanica u Novom Sadu.

Informativni program je godinama bio usmeren na lokalnu zajednicu, da bi se polako širio na regionalnu i republičku preko interneta, dok je muzički formatiran prema definisanim radio standardima. Radio emituje program koji je posvećen konceptu neprihvatanja kulturnog i političkog populizma, program koji promoviše istraživačko novinarstvo i izveštava o spornim političkim i društvenim temama vodeći računa o javnom interesu.

Veb portal www.021.rs je stekao epitet najposećenijeg lokalnog sajta u Srbiji iako je odavno izašao iz lokalnih okvira, a mesečno ima 450.000 jedinstvenih korisnika, odnosno čitalaca.

021 je član asocijacija ANEM, AOM i RAB.